Protein tozu kilo aldırır mı?

Protein tozu kilo aldırır mı sorusunun önemi son yıllarda protein tozlarına artan ilgiyle orantılıdır. Protein tozu günümüzde yalnızca vücut geliştirme yapanlar tarafından değil sağlıklı beslenmek isteyenlerce de tercih ediliyor. Bu yazıda protein tozu nedir, protein tozu kilo aldırır mı sorularının detaylı açıklamalarını okuyabilirsiniz. Protein tozunu keşfetmeye var mısınız?
Protein tozu kilo aldırır mı?
Protein tozu kilo yapar mı merak edenler için öncelikle hemen belirtelim ki kas yapmak için protein tozu alınabilir. Bununla beraber protein tozu kilo aldırmak yerine kilo verdirmek için de kullanılabilir.
Protein alımınızı arttırmak için kullanışlı ve lezzetli bir yol olarak, bu tozlar iştah kontrolü gibi birçok kilo kaybı yararları sunar.
Protein vücutlarımız için gereklidir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklemenin yanı sıra büyüme, üreme ve iyileşme için gereklidir. Protein, yüksek proteinli, düşük karbonhidratlı diyetin popüler olmasının nedenlerinden biri olan bir yemekten sonra bizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.
Aslında bazılarının bize inanacak kadarına ihtiyacımız yok – ve daha fazlası mutlaka daha iyi değil. Kadınlar için günde 50 gr ve erkeklerde günde 65 gr önerilir. Erkekler için bu, küçük bir biftek (100 gr) ve 2 yumurta artı birçok tahıllı ekmek rulosu veya 200 gr’lık bir doğal yoğurtta bulunan protein miktarına eşdeğerdir. Çok fazla protein almak, böbreklere aşırı baskı uyguladığı ve uzun vadede kemik sağlığını tehlikeye sokan idrarda atılan kalsiyum miktarını artırdığı için bir problem olabilir.
Protein tozu nedir?
Protein tozları, bitkilerden (soya fasulyesi, bezelye, pirinç, patates veya kenevir), yumurtalardan veya sütlerden (kazein veya peynir altı suyu proteini) gelen protein formlarının toz halidir. Tozlar, eklenmiş şekerler, yapay lezzet verici maddeler, kıvam arttırıcılar, vitaminler ve mineraller gibi başka bileşenler içerebilir.
Protein tozu nedir ne için kullanılır? Kepçe başına protein miktarı 10 ila 30 gram arasında değişebilir. Kas inşa etmek için kullanılan takviyeleri nispeten daha fazla protein içerir ve kilo kaybı için kullanılan takviyeler nispeten daha az içerir.
Protein tozu nedir ne işe yarar?
Protein tozu nedir ne işe yarar sorusunu kimler protein tozuna ihtiyaç duyar sorusunun cevabıyla birleştirelim.
İşte Protein tozu nedir ne işe yarar sorusunun cevapları!
- Daha iyi büyüme amacıyla kullanılır. Özellikle ergenlik öncesi ve ergenlik döneminde büyüme hızını artırmak için kullanılır. Bir gencin egzersizlerini beslemek için daha fazla proteine ihtiyacı vardır. Çünkü vücudu hala büyüyor ve genel olarak daha fazla protein kullanıyor.
- Kas yapmak için kullanılır. Kas yapmak için çalışıyorsanız, normalde olduğundan daha fazla proteine gerek duyulur.
- Egzersiz artırmak için. Eğer normalde haftada yarım saat çalışıyorsanız, ama şimdi yarım maraton için antrenman yapmaya karar verdiyseniz, vücudunuzun daha fazla proteine ihtiyacı olacaktır.
- Yaralanmaları iyileştirmek için. Spor yaralanmaları olan sporcular genellikle iyileşmelerine yardımcı olmak için daha fazla proteine ihtiyaç duyarlar.
- Vegan beslenme planı uygulayanlar protein tozu kullanabilir. Vegan veya vejetaryen bir yaşam sürdüren insanlar, et, tavuk ve balık ve bazen de süt ve yumurta dahil olmak üzere, diyetlerinden elde ettikleri bir dizi yaygın protein kaynağını ortadan kaldırırlar.
Protein tozu nedir nasıl kullanılır?
Protein tozlarının üç yaygın türü vardır. Bu türler protein tozu nedir nasıl kullanılır detaylandırmaya yarıyor.
- Protein konsantreleri: Isı ve asit veya enzimler kullanarak tüm besinlerden protein ekstrakt edilerek üretilir. Bunlar tipik olarak% 60-80 oranında protein sağlar, kalan% 20-40’lık kısım ise yağ ve karbonhidratlardan oluşur.
- Protein izolatları: Ek bir filtreleme işlemi, daha fazla yağ ve karbonhidratı ortadan kaldırarak proteini daha fazla konsantre eder. Protein izolat tozları yaklaşık% 90-95 protein içerir.
- Protein hidrolizatları: Asit veya enzimlerle daha da ısıtılarak üretilir – amino asitler arasındaki bağları koparır – hidrolizatlar vücudunuz ve kaslarınız tarafından daha çabuk emilir.
Whey protein tozu nedir?
whey isolate protein tozu nedir? Whey protein peynir altı suyu olarak biliniyor. Peynir altı suyu proteini, dünyanın en iyi çalışılmış takviyeleri arasındadır.
Whey protein tozu nedir? Whey yüksek kaliteli protein mükemmel bir kaynaktır. Tüm temel amino asitleri içeren tam, yüksek kaliteli bir proteindir.
Peynir altı suyu proteini çok yüksek besin değerine sahiptir ve yüksek kaliteli proteinin en iyi besin kaynaklarından biridir. Yüksek oranda sindirilebilir ve diğer proteinlere kıyasla hızlı bir şekilde emilir.
Whey protein tozu kilo aldırır mı?
Whey protein tozu kilo aldırır mı, kilo değil ama kas yapmak için kullanılabilir. Whey peynir altı suyu tok tutucu, doyurucu özelliğiyle kilo verdirmeyi teşvik edebilir.
Bu, iştahın ve açlığın tam tersidir ve yemek arzusu ile yemek isteği arzusunu bastırmalıdır.
Bazı gıdalar diğerlerine göre daha doyurucudur, bu da kısmen makrobesin ( protein , karbonhidrat , yağ) kompozisyonunun aracılık ettiği bir etkidir .
Bu özellikler, daha az kalori tüketmesi ve kilo vermesi gerekenler için özellikle yararlıdır.
Whey protein tozu kilo aldırır mı, verdirir mi?
- İştahı bastırmak, azalan kalori alımına yol açar.
- Metabolizmayı arttırmak, daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olmak.
- Kilo vermede kas kütlesini korumaya yardımcı olmak.
Peynir altı suyu proteininin özellikle etkili olduğu gösterilmiştir ve diğer protein tiplerine kıyasla yağ yakma ve tokluk üzerinde üstün bir etkiye sahip olabilir
İzole protein tozu nedir?
Protein tozlarının farklı çeşitleri bulunuyor. İşte en bilinen izole protein tozu nedir sorusunun cevapları!
- Peynir altı suyu proteini. Çalışmalar, peynir altı suyu proteininin kas kütlesinin oluşturulmasına ve korunmasına yardımcı olabileceğini, sporculara ağır egzersizin iyileşmesine yardımcı olabileceğini ve kuvvet antrenmanına cevap olarak kas kuvvetini artırdığını ortaya koymaktadır.
- Kazein Proteini. Peynir altı suyu gibi kazein sütte bulunan bir proteindir. Ancak kazein sindirilir ve çok daha yavaş emilir. Kazein, mide asidi ile etkileşime girdiğinde, mide boşalmasını yavaşladığında ve kan dolaşımınızın amino asitlerin emilimini geciktirdiğinde bir jel oluşturur. Bu, kaslarınızın aminoasitlere kademeli, daha istikrarlı bir şekilde maruz kalmasıyla sonuçlanır ve kas proteinlerinin bozulma oranını azaltır.
- Yumurta Proteini. Yumurtalar yüksek kaliteli bir protein kaynağıdır. Yumurta protein tozları tipik olarak bütün yumurtalardan ziyade yumurta akılarından yapılır. Protein kalitesi mükemmel kalsa da, yüksek yağ sarısı çıkarıldığı için daha az tokluk yaşayabilirsiniz.
- Bezelye Proteini. Bezelye proteini tozu özellikle vejetaryenler, etin yanı sıra süt veya yumurta alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler arasında popülerdir. Bu , esansiyel amino asitlerin hepsinden sadece birine sahip olan yüksek lifli bir baklagil olan sarı split bezelyeden yapılmıştır. Çalışmalar sınırlıyken, bezelye proteini, dolgunluğu teşvik edebilir ve kas gelişimini hayvan bazlı proteinler kadar etkili bir şekilde artırabilir.
- Kenevir Proteini. Kenevir faydalı omega-3 yağ asitleri ve birkaç temel amino asit açısından zengindir. Bununla birlikte, tam bir protein olarak kabul edilmez çünkü amino asitler lisin ve lösin çok düşük seviyelerdedir. Kenevir proteininde çok az araştırma olmasına rağmen, iyi sindirilmiş bir bitki protein kaynağı olduğu görülmektedir.
- Kahverengi Pirinç Proteini. Kahverengi pirinçten elde edilen protein tozları bir süredir etraftadırlar, fakat bunlar genellikle kas inşa etmek için peynir altı suyu proteini açısından daha düşük sayılırlar.Her ne kadar pirinç proteini tüm gerekli amino asitleri içeriyor olsa da, tam bir protein olmak için lizinde çok düşüktür.
Protein tozu servis sayısı nedir?
Yeterince protein alıp almadığınızı nasıl anlayabilirsiniz? Matematik yap.
Aşağıdaki günlük tavsiyeler Amerikan Spor Hekimliği Koleji ve Beslenme ve Diyetetik Akademisi’nden gelmektedir:
Ortalama yetişkin günde kilogram vücut ağırlığı başına 0.8 gram proteine ihtiyaç duyar.
Eğlence atletizminde yer alanlar, her kilogram vücut ağırlığı için 1,1 ila 1,4 gram protein gerektirir.
Rekabetçi sporcuların 1.2 ila 1.4 gram arasında olması gerekir ve ultra dayanıklı sporlarda yer alanların kilogram başına 2.0 g’a kadar ihtiyacı olabilir.
Kas kütlesi inşa eden sporcuların günde kilogram başına 1.5 ila 2.0 gram olması gerekir.
Kas kütlesi oluşturmak isteyen yetişkin bir sporcu olduğunuzu söyleyin ve yaklaşık 75 kilo (165 pound) ağırlığındasınız. Günde ihtiyacınız olan en fazla protein 150 gramdır. Kulağa çok benziyor. Ancak 4 onsluk bir hamburger 30 gram protein içerir, 6 gram ton balığı 40 gramdır ve tek bir ons kaşar peyniri 7 gramdır.
Protein tozu kullanmak kilo aldırır mı?
Karbonhidrat ve protein tozu kilo aldırır mı? Kilo vermek söz konusu olduğunda, bir kalori açığı yaratmak en önemli olan şeydir.
Bir kalori açığı, harcadığınızdan daha az kalori tüketirseniz oluşur. Bunu daha az kalori yiyerek, egzersiz yaparak daha fazla kalori yakarak ya da her ikisinin bir kombinasyonuyla gerçekleştirebilirsiniz.
Bir kalori açığı oluşturduktan sonra, protein alımınızı arttırmanıza yardımcı olabilecek bazı protein avantajları vardır.
Protein alımınızı arttırmak, kilo vermenize yardımcı olur:
- Artan tokluk hisleri: Protein daha uzun süre kalmanıza yardımcı olur, bu da sizi daha az yemeye ve kilo vermenize neden olabilir.
- Metabolizmayı hızlandırma: Karbonhidrat veya yağ ile karşılaştırıldığında protein sindirim ve kullanım sırasında en fazla kalori gerektirir. Bu nedenle, protein alımınızı arttırmak kalori yakmayı artırabilir.
- Kas kütlesinin korunması: Kilo verdiğinizde, aynı zamanda yağ ve kas kaybetme eğiliminiz vardır. Yeterli protein tüketmek – direnç eğitiminin yanında – kasları korumanıza ve yağ yakmanıza yardımcı olabilir.
Bununla birlikte, protein tozu tek başına kilo vermenize yardımcı olmaz. Açlığınızı kontrol ederek sadece diyetinizi kolaylaştırırlar.
Protein tozu nedir zararları nelerdir? (protein tozu nedir zararı varmıdır)
Bir protein tozu kullanırken dikkate alınması gereken çok sayıda risk vardır. Onların arasında:
- Bir protein tozu, bir besin takviyesidir. FDA, ürünlerin güvenlik ve etiketlemesini değerlendirmek için üreticilere bırakır. Yani bir protein tozu üreticilerin iddia iddia edip etmediğini bilmek için bir yolu yoktur.
- Uzun vadeli etkileri bilmiyoruz. Yüksek protein alımının takviyelerden olası yan etkileri konusunda sınırlı veri var.
- Sindirim sıkıntısına neden olabilir. Süt alerjisi olan veya laktozu sindirmekte zorlanan insanlar [süt şekeri], süt bazlı bir protein tozu kullanırlarsa gastrointestinal rahatsızlık yaşayabilirler.
- Eklenen şekerler ve kalorilerde yüksek olabilir. Bazı protein tozları az miktarda şeker içerir ve diğerleri çok fazladır (kepçe başına 23 gram kadar). Bazı protein tozları 1200 bardaktan fazla kaloriyle bir bardak sütü içmeye çevirir. Risk: kan şekerinde kilo alımı ve sağlıksız bir başak. Amerikan Kalp Derneği, kadınlar için günde 24 gram ve erkeklerde 36 gramlık bir şekerleme sınırı önermektedir.