Sağlıklı diyet

Kategori: Beslenme - 2.121Yorum Yazın
Sağlıklı diyet

Sağlıklı diyet nasıl olur? Günümüz iletişim kanallarının geldiği noktada binlerce diyet listesine aynı anda ulaşmak mümkün olabiliyor. Bu durum beraberinde kafa karışıklığını da getiriyor. En sağlıklı diyet hangisidir veya en sağlıklı diyet nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. Sağlıklı kilo verme diyet listesi için temel prensipler nelerdir? Sizin için sağlıklı diyet programı nasıl olmalı? Bu yazıda sağlıklı diyet ile ilgili kafanıza takılan sorulara ayrıntılı cevaplar bulabileceksiniz.

Sağlıklı diyet

Sağlıklı bir diyet için ipuçlarını yakalayarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Sağlıklı bir diyetin anahtarı nedir?

Harcadığın miktarda kalori alın, böylece tükettiğiniz enerjiyi kullandığınız enerji ile dengelersiniz. Çok fazla yerseniz veya içerseniz, kilo alırsınız. Çok az yerseniz ve yerseniz, kilo vereceksiniz. Bu temel bir kuraldır.

Beslenmeniz dengeli olmalıdır. Bir gıda veya bir besin ögesini dışlayarak yapılan diyetler vücudun dengesini bozabilir. Bu durum riskli sağlık sorunlarına neden olabilir. Dengeli bir diyet aldığınızdan ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri aldığından emin olmak için çok çeşitli yiyecekler yiyin.

En sağlıklı diyet nasıl yapılır?

Sağlık ve diyet birbiriyle korelasyonu olan iki kelimedir. Bu konuda yapılabilecek bazı adımlar bulunuyor.

  • Yemeklerinizi nişastalı karbonhidratlar üzerine oturtun. Patates, ekmek, pirinç, makarna ve tahılları içerir. Yapabildiğiniz zaman kepekli çeşitleri seçin ve daha uzun süre tokluk hissetmenize yardımcı olabilirler. Yemek pişirirken veya bu tip yiyecekleri servis ederken eklediğiniz yağlara dikkat edin, çünkü kalori içeriğini arttırır, örneğin cipslerde yağ, ekmekte tereyağı ve makarnadaki kremsi soslar.
  • Sağlıklı diyet yapmak için Bol bol meyve ve sebze yiyin. Her gün en az beş çeşit meyve ve sebze yememiz önerilir. Neden kahvaltılık gevreklerin üzerine bir muz doğramayın ya da bir parça taze meyve için ara öğün yapmayın!
  • Daha fazla balık yiyin. Balık iyi bir protein kaynağıdır ve birçok vitamin ve mineral içerir. Sağlık ve diyet birlikte olsun istiyorsanız balıktan daha iyi besin bulmanız çok zor olabilir. Yağlı balıkların en az bir kısmını içeren, haftada en az iki porsiyon balık yemeyi hedefleyin. Yağlı balıklar, kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabilecek omega-3 yağları içerir.
  • Sağlıklı diyet yapmak için doymuş yağ ve şekeri azaltın. Ortalama bir insan günde 30 g’dan fazla doymuş yağa sahip olmamalıdır. Ortalama bir kadın günde 20 gramdan fazla doymuş yağ içermemelidir ve çocuklar yetişkinlerden daha az olmalıdır.

Sağlıklı bir diyet nasıl olmalı?

Doymuş yağ oranı az besinlerle takviye edilmelidir. Doymuş yağ oranı yüksek besinler arasında sert peynir, kekler, bisküvi, sosisler, krema, tereyağı, turta, cips gibi yiyecekler ilk sıralarda yer alıyor.

Bitkisel yağlar, yağlı balıklar ve avokadolar gibi doymamış yağlar içeren yiyecekleri seçin.

Sağlıklı diyet çeşitleri (saglikli diyet cesitleri) arasında mutlaka şekeri azaltanlar öne çıkıyor. Yüksek şekerli gıdalarla yapılan diyetler sağlığınız için risk içerebilir. Örneğin muz diyeti, dondurma diyeti gibi şeker yönünden yüksek besinleri yoğun tüketmekten kaçınmalısınız.

Şeker oranı yüksek miktarda yiyecek ve içecek tüketmek, obezite ve diş çürümesi riskinizi artırır. Sağlıklı diyet tüyoları arasında mutlaka şekeri azaltmak yer alıyor. Özellikle çay, kahve gibi içeceklerle, kolalı ve gazlı içecekleri çok dikkatli tüketmeliyiz.

Alkollü içecekler de dahil olmak üzere, şekerli yiyecekler ve içecekler genellikle yüksek kalori barındırır ve çok sık yenilirse kilo alımına katkıda bulunabilir.

Birçok paketlenmiş yiyecek ve içecek şaşırtıcı derecede yüksek miktarda serbest şeker içerir. Serbest şekerler, yiyeceklere veya içeceklere eklenen ya da doğal olarak bal, şurup ve şekersiz meyve sularında bulunan herhangi bir şekerdir. Sağlıklı diyet kilo verme için endüstriyel, işlenmiş şeker ve gıdalardan uzak durmak öneriliyor.

En sağlıklı diyet

En sağlıklı diyet önerileri nelerdir? Özet olarak sağlıklı diyet önerileri (saglikli diyet önerileri) için dikkat edilmesi gereken noktalara değinmek istiyoruz.

1 aylık sağlıklı diyet listesi-1 haftalık sağlıklı diyet listesi-saglikli diyet plani-saglikli hizli diyet listesi-saglikli zayiflatan diyet-sağlıklı diyet listesi 2017-sağlıklı bir diyet programı-sağlıklı kilo verme diyet listesi-sağlıklı ve hızlı zayıflama diyet listesi-sağlıklı yaşam diyet listesi-sağlıklı zayıflama diyet listesi-sağlıklı zayıflama diyeti-sağlıklı zayıflatan diyet listesi-sağlıklı diyet kahvaltı-sağlıklı beslenme diyet listesi-sağlıklı beslenme diyet programı-sağlıklı beslenme ve diyet-sağlık ve diyet-sağlıklı ve hızlı diyet-sağlıklı diyet programı-sağlıklı diyet programı ve listeleri-sağlıklı kilo verdiren diyet-sağlıklı kilo verdiren diyet listesi

en sağlıklı diyet

Sağlıklı beslenme diyet listesi

Sağlıklı beslenme planı vücudunuza her gün ihtiyaç duyacağınız besinleri verir ve kilo kaybı için günlük kalori hedefinizin içinde kalırsınız. Sağlıklı bir beslenme planı da kalp hastalığı ve diğer sağlık sorunları için riskinizi azaltacaktır.

Sağlıklı beslenme diyet listesi hazırlamak için içerikte yer alması gerekenleri şu şekilde gruplayabiliriz.

  • Sebzeleri, meyveleri, tam tahılları ve yağsız veya az yağlı süt ürünlerini dengeli içermelidir.
  • Yağsız et, kümes hayvanları, balık, fasulye, yumurta ve fındık içerir.
  • Doymuş ve trans yağlar, tuz ve şeker ilave edilmiş gıdalardan uzak durur veya alt limitlerde tutar.
  • Porsiyon miktarını kontrol eder.

Sağlıklı bir diyet nasıl yapılır?

Sağlıklı bir diyet nasıl yapılır sorusu için fiziksel aktivitelerini arttırması yanında kalori kısıtlamasına gidilmesi de önem taşıyor. Dengeli beslenme kurallarına uyularak kalori kısıtlaması yapılmalıdır.

  • Haftada bir, bir buçuk kilo vermek için günlük kalori alım miktarı 500 ila 750 kcal azaltılmalıdır.
  • Her gün 1,200–1,500 kalori içeren sağlıklı beslenme ve diyet listeleri, çoğu kadının güvenli bir şekilde kilo vermesine yardımcı olacaktır.
  • Her gün 1.500–1.800 kalori içeren sağlıklı beslenme ve diyet listeleri, erkekler ve daha fazla kilo alan veya düzenli egzersiz yapan kadınlar için uygundur.
  • Doktorunuz tarafından izlenmiyorsanız, günde 800 kaloriden daha az olan çok düşük kalorili diyetler kullanılmamalıdır. Sağlıklı ve hızlı diyet yapmak çok düşük kalori alımı yapmak değildir.

Sağlıklı diyet reçeteleri

Aktif olmak sağlıklı kilo vermenin önemli bir yoludur.

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin sağlanması, genel sağlığın önemli bir parçası olan sağlıklı bir kiloyu korumada önemli bir rol oynar.

Aşırı kilolu veya obez olmak, tip 2 diyabet, bazı kanserler, kalp hastalığı ve inme gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kilolu olmak da sağlığınızı etkileyebilir.

Çoğu yetişkinin kilo vermesi gerekir ve bunu yapmak için daha az kalori tüketmesi gerekir. Kilo vermeye çalışıyorsanız, daha az yemeyi ve daha aktif olmayı hedefleyin. Sağlıklı diyet reçeteleri uygulayın. Doymuş yağ ve şeker oranı yüksek olan yiyecekleri azaltmayı ve bol miktarda meyve ve sebze tüketmeyi hedefleyin.

Alkolün kalorisinin yüksek olduğunu unutmayın, bu yüzden kilo vermek sizin ağırlığınızı kontrol etmenize yardımcı olabilir.

Fiziksel aktivite kilo kaybını korumanıza veya sağlıklı bir kilo vermenize yardımcı olabilir. Günlük yaşamınıza daha fazla hareket katacak yollar bulabilirsiniz. Örneğin, otobüsten işten eve dönüş yolunda bir durak önce inmeyi ve yürümeyi deneyin.

Sağlıklı beslenme diyet programı ve fiziksel olarak aktif olmak kalp hastalığı, inme ve tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Aktifleştikten sonra, enerjide yüksek bir tedaviyle kendinizi ödüllendirmemeyi unutmayın. Aktiviteden sonra acıkırsanız, kalori miktarında daha düşük olan yiyecekleri veya içecekleri seçin, ancak yine de doldurun.

Sağlıklı beslenme diyet programı

Sıklıkla karşılaştığımız temel bir soru var: En sağlıklı diyet hangisidir? Sağlıklı bir diyet modelinin köşe taşı, işlenmiş gıdaları mümkün olduğunda gerçek gıdalarla değiştirmelidir.

Bazı aşırı diyetler aksini gösterse de, sağlıklı bir vücudu sürdürmek için her zaman diyetimizde protein, yağ, karbonhidrat, lif, vitamin ve mineral dengesine ihtiyacımız var. Diyetinizdeki belirli yiyecek kategorilerini ortadan kaldırmanız gerekmez, bunun yerine her kategoriden en sağlıklı seçenekleri seçin.

Protein, ruh hali ve bilişsel işlevi desteklerken, kalkıp gitmeye ve devam etmenize de enerji verir. Çok fazla protein böbrek hastalığı olan insanlara zararlı olabilir, ancak son araştırmalar çoğumuzun özellikle yaşlandıkça daha yüksek kaliteli proteinlere ihtiyaç duyduğunu düşündürmektedir. Bu, daha fazla hayvansal ürün tüketmeniz gerektiği anlamına gelmez – her gün bitki temelli protein kaynakları vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm temel proteinleri almasını sağlayabilir. Sağlıklı diyet kürleri içerisinde mutlaka protein yer almalıdır.

sağlıklı diyet-en sağlıklı diyet-en sağlıklı diyet hangisidir-en sağlıklı diyet nasıl yapılır-saglikli diyet cesitleri-saglikli diyet onerileri-sağlıklı bir diyet-sağlıklı bir diyet nasıl olmalı-sağlıklı bir diyet nasıl yapılır-sağlıklı diyet tüyoları-sağlıklı diyet kilo verme-sağlıklı diyet kürleri-sağlıklı diyet yapmak-sağlıklı diyet reçeteleri-sağlıklı diyet önerileri-1000 kalorilik diyet sağlıklı mı-sağlıklı protein diyeti-sağlıklı smoothie diyeti-sağlıklı diyet yemekleri-en sağlıklı diyet yemekleri-sağlıklı diyet atıştırmalık tarifleri-sağlıklı diyet atıştırmalıklar-sağlıklı diyet salataları-sağlıklı diyet yemek listesi-sağlıklı diyet yemek tarifleri-sağlıklı yaşam diyet yemekleri-sağlıklı diyet listeleri ahmet maranki-sağlıklı diyet listesi ender saraç-1 aylık sağlıklı diyet listesi-1 haftalık sağlıklı diyet listesi-saglikli diyet plani-saglikli hizli diyet listesi-saglikli zayiflatan diyet-sağlıklı diyet listesi 2017-sağlıklı bir diyet programı-sağlıklı kilo verme diyet listesi-sağlıklı ve hızlı zayıflama diyet listesi-sağlıklı yaşam diyet listesi-sağlıklı zayıflama diyet listesi-sağlıklı zayıflama diyeti-sağlıklı zayıflatan diyet listesi-sağlıklı diyet kahvaltı-sağlıklı beslenme diyet listesi-sağlıklı beslenme diyet programı-sağlıklı beslenme ve diyet-sağlık ve diyet-sağlıklı ve hızlı diyet-sağlıklı diyet programı-sağlıklı diyet programı ve listeleri-sağlıklı kilo verdiren diyet-sağlıklı kilo verdiren diyet listesi

sağlıklı bir diyet programı

Sağlıklı diyet programı

Sağlıklı diyet programı ve listeleri kişinin durumuna göre belirlenmelidir. Klasik bir diyet listesini sağlıklı diyet programı olarak algılamak beklenilmeyen riskli durumlara neden olabilir.

Sağlıklı bir diyete geçmek, tamamen ya da hiç bir şey önermemek zorunda değildir. Mükemmel olmak zorunda değilsiniz, zevk aldığınız yiyecekleri tamamen ortadan kaldırmak zorunda değilsiniz ve her şeyi bir anda değiştirmek zorunda değilsiniz – bu sadece yeni yemek yemeğinizde aldatma veya pes etmenize yol açar.

Daha iyi bir yaklaşım, bir seferde birkaç küçük değişiklik yapmaktır. Sağlıklı diyet programı hedeflerinizi mütevazı bir şekilde tutmak, uzun bir süre boyunca mahrum kalmadan ya da büyük bir diyet revizyonu ile boğulmadan kendinizi daha fazla elde etmenize yardımcı olabilir. Diyetinize günde bir kez salata eklemek gibi, küçük ve yönetilebilir adımlar olarak sağlıklı bir diyet yapmayı düşünün. Küçük değişiklikleriniz alışkanlık haline geldikçe, daha sağlıklı seçenekler eklemeye devam edebilirsiniz.

Örneğin, Sağlıklı diyet programı uygulayamaya başlamak için aşağıdaki diyet değişikliklerinden sadece birini seçin. Birkaç hafta boyunca üzerinde çalışın, sonra başka bir tane ekleyin.

Kendinizi başarıya ulaştırmak için işleri basit tutmaya çalışın. Daha sağlıklı bir diyet yemek yapmak, karmaşık olmak zorunda değildir. Örneğin, kalori saymaya fazlaca ilgi duymak yerine, diyetinizi renk, çeşitlilik ve tazelik açısından düşünün. Paketlenmiş ve işlenmiş gıdalardan kaçınmaya ve mümkün olduğunda daha fazla taze malzemeyi tercih etmeye odaklanın.

Sağlıklı kilo verdiren diyet listesi yaparken kendi yemeklerinizi daha çok hazırlayın. Evde daha fazla yemek pişirmek, yediklerinizin sorumluluğunu üstlenmenize ve yemeğinize tam olarak neyin iyi gittiğini izlemenize yardımcı olabilir. Daha az kalori tüketirsiniz ve kimyasal katkılardan, eklenmiş şekerin ve sağlıksız yiyecek ve yiyecek paketlerinden uzak durursunuz, bu da sizi yorgun, şişkin ve sinirli hissetmenize neden olabilir ve depresyon, stres ve anksiyete semptomlarını şiddetlendirir.

Sağlıklı kilo verme diyet listesi (sağlıklı zayıflama diyet listesi)

Doğru değişiklikleri yap. Diyetinizdeki sağlıksız yiyecekleri kısarken, bunları sağlıklı alternatiflerle değiştirmek önemlidir. Sağlıklı kilo verdiren diyet listesi yaparken tehlikeli trans yağları sağlıklı yağlarla değiştirmek (kızarmış somon için kızarmış tavuğu değiştirmek gibi) sağlığınız için pozitif bir fark yaratacaktır. Sağlıklı kilo verme diyet listesi içerisinde rafine karbonhidratlar için hayvansal yağların değiştirilmesi (kahvaltı çöreklerini çörek için değiştirmek gibi), kalp hastalığınız için riskinizi azaltmaz veya ruh halinizi iyileştirmez.

Sağlıklı kilo verdiren diyet listesi menüsüne koyacağınızın gıdaların etiketlerini dikkatli okuyun. Üreticilerin genellikle ambalajlı gıdalarda büyük miktarlarda şeker veya sağlıksız yağları, hatta sağlıklı olduklarını iddia eden yiyecekleri sakladıkları için, gıdalarınızda neyin bulunduğunun bilincinde olmak önemlidir.

Yedikten sonra nasıl hissettiğinize odaklanın. Bu sağlıklı yeni alışkanlıklar ve tatlar geliştirmeye yardımcı olacaktır. Yediğiniz yiyecekleri daha sağlıklı, daha iyi bir yemekten sonra hissedeceksiniz. Yediğiniz daha fazla abur cubur, rahatsız edici, mide bulandırıcı ya da enerji tükenmiş hissetmeniz daha olasıdır.

Sağlıklı zayıflama diyet listesi bolca su içmeyi gerektirir. Su, atık ürünlerimizi ve toksin sistemlerini temizlemeye yardımcı olur, ancak birçoğumuz susuzluk, düşük enerji ve baş ağrılarına neden olan susuz yaşamdan geçer. Açlıktan dolayı susuzluğa sık rastlamak çok yaygındır, bu yüzden iyi bir şekilde nemlendirilmeniz sağlıklı yiyecek seçimlerini yapmanıza yardımcı olacaktır.

Sağlıklı zayıflama diyeti

Sağlıklı zayıflama diyeti özünde, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kadar yemek yemek anlamına gelir. Bir öğünün sonunda memnun olmalısınız. Birçoğumuz için, kararında yemek şimdi yaptığımızdan daha az yemek anlamına geliyor. Ama bu sevdiğiniz yiyecekleri ortadan kaldırmak anlamına gelmez. Örneğin haftada bir kez kahvaltıda pastırma yemek, sağlıklı bir öğle yemeği ve akşam yemeği ile devam etmek, bir çörek kutusu ve bir sosisli pizza anlamına geliyor.

Sağlıklı bir diyet programı belirli yiyecekleri “sınırsız” olarak düşünmemeye çalıştırmalıdır. Belirli yiyecekleri yasakladığınızda, bu yiyecekleri daha fazla istemek doğaldır ve günaha verirseniz başarısızlık hissedebilirsiniz. Sağlıksız yiyeceklerin porsiyon boyutlarını azaltarak ve onları sık sık yememeye başlayın. Sağlıklı bir diyet programı sağlıksız yiyeceklerin tüketimini azalttığınız için, bir süre sonra kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Sağlıklı zayıflatan diyet listesi uygularken dışarıda yemek yerken, bir antre yerine bir başlangıç ​​seçin, bir yemeği arkadaşınızla paylaşın ve hiçbir şeyden vazgeçmeyin. Evde görsel ipuçları porsiyon boyutlarıyla yardımcı olabilir. Et, balık veya tavuk porsiyonlarınız kart destesi büyüklüğünde olmalı ve yarım kase patates püresi, pilav veya makarna, geleneksel bir kase büyüklüğünde olmalıdır.

Yemeklerinizi daha küçük tabaklarda veya kaselerde servis ederek, beyninizi daha büyük bir bölüm olduğunu düşündürterek kandırabilirsiniz. Bir öğünün sonunda memnun hissetmiyorsanız, daha çok yapraklı yeşillik ekleyin ya da öğün meyvelerini hazırlayın.

Sağlıklı yaşam diyet listesi uygularken yavaş yemeye dikkat edin. Toplantılar arasında ya da çocuklara almanın yollarını bulmak için değil, yalnızca yiyecek olarak besinleri yavaşlatmak ve düşünmek önemlidir. Beyninizin vücudunuza yeterli miktarda yiyecek verdiğini söylemesi birkaç dakika alır, bu nedenle yavaşça yiyin ve kendinizi tam olarak hissetmeden yemeyi bırakın.

Sağlıklı diyet listesi 2019

Mümkünse başkalarıyla birlikte yiyin. Yalnız, özellikle televizyonun veya bilgisayarın önünde yemek yemek, genellikle sınırsızca aşırı yemeye yol açıyor.

1 haftalık sağlıklı diyet listesi gibi zorlamalardan kaçının. En az 1 aylık sağlıklı diyet listesi oluşturun. Oluşturduğunuz 1 aylık sağlıklı diyet listesi tekrar edilebilir olmalıdır.

Sağlıklı ve hızlı zayıflama diyet listesi (saglikli diyet plani, saglikli hizli diyet listesi, saglikli zayiflatan diyet) uygularken evde atıştırmalık yiyecekleri sınırlayın. Elinizde tuttuğunuz yiyeceklere dikkat edin. Sağlıksız atıştırmalıklarınız varsa ve hazırda davranırsanız, ılımlı bir şekilde yemek yemek daha zor olur. Bunun yerine, kendinizi sağlıklı seçimlerle kuşatın ve kendinizi özel bir terapi ile ödüllendirmeye hazır olduğunuzda, dışarı çıkın ve alın.

Sağlıklı diyet yemekleri seçin!

Her zaman sadece açlığı tatmin etmek için yemiyoruz. Birçoğumuz stres atlatmak ya da üzüntü, yalnızlık ya da can sıkıntısı gibi hoş olmayan duygularla başa çıkmak için yemeğe de dönüyoruz. Fakat stres ve duyguları yönetmenin daha sağlıklı yollarını öğrenerek, yediğiniz yiyecekler ve hisleriniz üzerindeki etkilerini kontrol edebilirsiniz.

En sağlıklı diyet yemekleri evde hazırlananlardır. Bununla birlikte sağlıklı diyet atıştırmalık tarifleri ve sağlıklı diyet salataları eksik etmeyin.

Sağlıklı yaşam diyet yemekleri ile geçmez! Dengeli ve düzenli bir beslenme düzenini yaşam alışkanlığı haline getirmelisiniz.

Sitemizde sağlıklı diyet yemek tarifleri bulabilirsiniz.

Sağlıklı diyet atıştırmalıklar

Günümüzde firmalar tarafından hazırlanan sağlıklı diyet atıştırmalıklar zengin bir seçenek imkanı sağlıyor. Bununla birlikte özellikle kuru meyveler, kuruyemişler ve elma, armut gibi glisemik indeksi düşük lifli gıdalar sağlıklı diyet atıştırmalıklar olarak tercih edilebilir.

Sağlıklı diyet yemek listesi arasında mutlaka ara öğün olarak sağlıklı diyet atıştırmalıklar olmalıdır.

Sağlıklı diyet kahvaltı önerileri

Aşağıda damak zevkinize göre seçebileceğiniz doğulu ve batılı mutfaklardan sağlıklı diyet kahvaltı önerileri yer alıyor.

  • Yumurta tabağı: 1 çorba kaşığı zeytinyağı + 1 dilim vejetaryen pastırma + ½ greyfurt * + 1 tam buğday muffin
  • Zeytinyağı, yumurta ve elma
  • Tam tahıllı tahıl gevrekleri
  • Elma-bademli krep: 1 yemek kaşığı badem ezmesi + ½ dilimlenmiş elma + 1 tatlı kaşığı bal ile 1 dondurulmuş tam tahıllı krep. 1 bardak yağsız süt (veya soya sütü) ile servis yapın.
  • Yarım kase yoğurt, portakal suyu + 1 orta muz + 1 su bardağı taze veya dondurulmuş ananas parçaları + ½ su bardağı kırılmış buz
  • Ispanak-yumurta beyazı omleti: 2 çay kaşığı zeytinyağında 6 yumurta akı pişirin; 1 bardak doğranmış ıspanak + 1 çay kaşığı ufalanmış beyaz peynirle karıştırın. 1 orta portakal ile servis yapın.

Sağlıklı diyet listesi Ender Saraç

Sağlıklı diyet listesi Ender Saraç gibi uzmanlar tarafından açıklanıyor. Aşağıdaki videoda Ender Saraç sağlıklı ve göbek eriten diyet listeleri veriyor.

https://youtu.be/LII7H7v3GEQ

 

 


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!

YORUM YAZIN