Ne yemeli? Sağlıklı beslenme ve kilo vermek için 25 yiyecek!

Ne yemeli sorusu için en net cevap ne yersen osun diye verilebilir. Bu cevap aynı zamanda kilolu veya obez olma durumu yanında sağlık sorunları için de geçerlidir.
Sağlıklı beslenmek için yemenin önemini kavramalıyız. Tabağınıza koymak için en iyi yiyeceklerin hangileri olduğunu biliyor musunuz? Veya ne kadar ve ne sıklıkta yemelisiniz?
Bu yazıda; zayıflamak için ne yemeliyiz ya da ne yemeli ne yememeliyiz gibi çok işinize yarayacak ve şimdiye kadar neden bilmiyordum diyeceğiniz gelişmeleri inceleyebilirsiniz.
Ne yemeli ne yememeli gibi fit kalmak ve genç görünmek için diğer benzersiz yöntemleri buradan keşfedebilirsiniz.
Ne yemeli?
Ne yemeli sorusunun cevabı basit olarak verilebilir. Atalarımız ne yediyse onu yemeliyiz. ne demek istiyoruz? Hazır gıdalardan, işlenmiş ürünlerden uzak durmalıyız. Onların yerine organik ürünler, doğal ürünler tüketmeliyiz.
Evde hazırlayabildiğimiz yiyecekler muhtemelen çok daha sağlıklı oluyor. Yaşınıza ve cinsiyetinize göre belirli beslenme gereksinimlerini hesaba katarak kendi yemek planınızı oluşturmak işin sırrını oluşturuyor.
Ne yemeli ne yememeli?
Ne yemeli ne yememeli? Aşağıdaki listeyi dikkatlice inceleyerek sağlıklı beslenme listelerinizi hazırlayabilirsiniz.
Öncelikle ne yemeliyiz sorusunun cevabını veriyoruz.
- Bol renkli sebze, bakliyat/fasulye
- Meyve
- Tam tahıllı gıdalar
- Yağsız et ve kümes hayvanları , balık, yumurta, fındık ve kuruyemiş
- Süt, yoğurt, peynir veya bunların alternatifleri. Çoğunlukla yağı azaltılmış tercih edilmelidir.
- Bolca su
Sağlıklı kalabilmek için ne yememeliyiz? İşte sofralarımıza koyarken bir kez daha düşünmemiz gereken gıdaların listesi!
- Bisküvi, kek, hamur işleri, turta, işlenmiş etler, ticari burgerler, pizza, kızarmış yiyecekler, patates cipsi, cips ve diğer tuzlu atıştırmalıklar gibi doymuş yağ oranı yüksek yiyecekleri sınırlayın .
- Çoğunlukla doymuş yağ içeren yüksek yağlı gıdaları, çoğunlukla çoklu doymamış ve tekli doymamış yağlar içeren gıdalarla değiştirin . Tereyağı, krema, yemeklik margarin, Hindistan cevizi ve hurma yağını, yağlar, sürülebilir ürünler, fındık ezmeleri ve macunları ve avokadodan elde edilen doymamış yağlar ile değiştirin.
- İlave tuz içeren yiyecek ve içecekleri sınırlayın ve yemek pişirirken veya sofrada yiyeceklere tuz eklemeyin.
- Şekerlemeler, şekerle tatlandırılmış alkolsüz içecekler ve likörler, meyve içecekleri, vitaminli sular, enerji ve spor içecekleri gibi ilave şeker içeren yiyecek ve içecekleri sınırlayın.
- Alkolü sınırlayın. Hayatınız boyunca alkole bağlı hastalık veya yaralanmalardan zarar görme riskinizi azaltmak için herhangi bir günde ikiden fazla standart içki içmeyin ve herhangi bir durumda dörtten fazla standart içki içmeyin. Hamile olan veya hamile kalmayı veya emzirmeyi düşünen kadınlar için alkol almamak en güvenli seçenektir.
Zayıflamak için ne yemeliyiz?
Zayıflamak için ne yemeliyiz? Hiç şüphe yok ki: Kilo vermek basit matematiğe bağlıdır. Yaktığınızdan daha az kalori almalısınız.
Elbette diyet listeleri kişiye göre düzenlenmelidir. Bununla birlikte metabolizma hızını artıran yiyecekler arasında neler var bir liste veriyoruz.
- Bitter Çikolata
- Zayıflatan çorba
- Avokado
- Yoğurt
- Yeşil yapraklı salatalar
- Somon
- Haşlanmış patates
- Elma sirkesi
- Acı biber
- Greyfurt
Ne yemeli ne yememeli gibi fit kalmak ve genç görünmek için diğer benzersiz yöntemleri buradan keşfedebilirsiniz.
Ne yemeli ne yememeli konusunu merak edenler aşağıdaki makaleleri de okuyor!
- Sağlıklı kahvaltılar
- Sağlıklı besinler hangileridir? Ünlü doktor Bora Kalkancı yazdı…
- Glütensiz beslenme nedir? 8 hafta boyunca glütensiz diyet ile glüten hassasiyetini rahatlatabilirsiniz! Mısır, pirinç, keten tohumu, patates yenebiliyor!
- Ünlü Doktor Bora Kalkancı’dan sağlıklı beslenme nedir sorusuna 8 öneri!
- Çiğ beslenme yeniden trend oldu! 200 bin yıl önce ne yiyorsak o!