Diyete psikolojik hazırlık nasıl yapılır?

Diyete psikolojik hazırlık nasıl yapılır? Diyete psikolojik hazırlık ile 5 kilo hatta 10 kilo zayıflamak mümkün olabilir! Büyük bir mucize yaşamak için doğru yerdesiniz! Tüm dünyada bugün milyonlarca kişinin kilolarından kurtulmasını sağlayan çok ünlü diyetisyenler kilo vermek ve incelmek için için, size özel hediye niteliğindeki önerileri, zaman yitirmeden denemenizi istiyorlar. Bu makaleyi okuyanların yüzde 80’i kilo vermeyi başaranların tercihi, denenmiş kilo verme önerilerini de okuyor ve inceliyor!
Başladığınız diyeti hedeflediğiniz kiloyla bitirme garantisi diyete psikolojik hazırlıktan geçiyor. Her şeyden önce şu kararı vermek gerekiyor: Psikolojik olarak diyete başlamak istiyorum! Uzmanlar zayıflamak için psikolojik destek noktasının önemli olduğunu ve diyete psikolojik hazırlık sürecinin iyi yönetilmesinin başarıyı artırdığını dile getiriyorlar. Bu yazıda psikolojik olarak zayıflamaya hazırlık, diyete psikolojik hazırlık nasıl yapılır sorusunun cevabını okuyabilirsiniz.
Defalarca diyete başlayıp bir türlü kilo vermeyi başaramıyorsanız zayıflamanın psikolojik yolları neler olabilir? Diyete başlamadan önce yapılması gerekenler nelerdir? (diyete baslamadan once ne yapmali)
Diyete psikolojik hazırlık süreci
Uzmanlar diyet başarısızlıklarının temel nedeninin diyet psikolojisi gereklerinin eksik uygulanması olduğunu belirtiyor. Bir işe başlamadan önce nasıl ki fizyolojik, psikolojik ve sosyal bir hazırlık yapıyoruz diyet için de aynı süreçleri gerçekleştirmeliyiz. Siz de diyete başlamak istiyorum diyorsanız zayıflamanın psikolojik yolları neler olabilir önerileri aşağıda yer alıyor.
Zayıflamanın psikolojik yolları
Kilo vermek, tutarlı odak ve psikolojik hazırlık gerektirir. Uygun zihinsel çözülme olmadan, kilo verme çabalarınız, kilo verirken motivasyonunuzu yitirdikçe veya planınıza karşı kaygısız hale geldikçe bozulabilir. Kilo vermek ve başarılı bir şekilde saklamak konusunda ciddi iseniz, kendinizi psikolojik olarak deneyime hazırlamak için zaman ayırmalısınız.
Diyete psikolojik hazırlık hedefleri belirlemekle başlıyor.
- Hedefler belirlemek. Hedefleri erken belirlemek, uzun vadeli odaklanmanızı sürdürmek ve kendinizi diyetiniz için sorumlu tutmak için en etkili yollardan biridir. Aradaki küçük “kilometre taşı” hedefleri ile gerçekçi, uzun vadeli bir hedef, ilerlemenizi izlemenizi ve uzun vadeli sonuçlar için bunu yaptığınızı sürekli olarak hatırlamanızı sağlayacaktır.
Örneğin, amacınız altı haftada 12 kilo kaybetmekse, her hafta 2 kilo kaybetmek için daha küçük bir hedef belirleyin. Hedeflerinizi görebileceğiniz bir yere yazın; Somut olarak yazılmış bir hedefe sahip olmak, aklınızda daha gerçek ve daha anlamlı görünmesini sağlar.
- Kilo vermenin psikolojik boyutu için diyete başlama motivasyonu çok önemlidir. Eğer diyete başlama motivasyonu yeterli değilse diyette kararlı olmak kuralını uygulayamazsınız. Çünkü diyette kararlı olmak, kilo vermek için kararlı olmak yolun yarısını başarmak demektir.
- Evdeki abur cuburları çöpe atın! Çoğu insan gibi, muhtemelen evinizde bir yerlerde çöp kutuları var. Kilo vermeyi taahhüt ettiğinizde, diyete başlamak istiyorum kararı verdiğinizde onları bulmak ve atmak en iyisidir.
- Diyete başlamadan önce yapılması gerekenler nelerdir? Öncelikle diyete başlamadan günlük öğün adedi aynı kalmakla beraber biraz porsiyon azaltmasına gidilebilir. Bu süreçte su tüketimi artırılabilir. Posalı yiyeceklere öncelik verilebilir. Diyete başladım dediğinizde psikolojik olarak zayıflamak kararınızın arkasında durabilmelisiniz.
- Psikolojik hazırlık sürecinde kilo vermenin getireceği olumlu durumlar özümsenebilir. Yeniden çoraplarınızı giyerken eğilebileceğiniz, oturduğunuzda göbek bölgenizde bir yağ torbası veya lastik görünümü olmayacağı düşünülebilir. Vücudunuzla barışmak için adım atmakta olduğunuzu bilerek büyük bir başarıya imza atacağınız iradesini güçlendirebilirsiniz.

Sosyolojik hazırlık sürecinde çevrenizle diyet programınızı paylaşarak onların da size yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.
Zayıflama psikolojisine nasıl girilir?
Psikolojik zayıflama yöntemleri arasında diyete başladım kararınızı çevrenizle paylaşmak doğru hatta ilk adım olarak uygulanabilir. Diyete psikolojik hazırlık sürecinde çevrenizle diyet programınızı paylaşarak onların da size yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.
Öncelikle diyete başlamadan önce hangi tahliller yapılmalı (diyete başlamadan önce yapılması gereken tahliller ) makalemizi okuyarak sağlıklı bir biyolojik hazırlık sürecini ve doktorunuzun önerilerini öğrenin.
Zayıflamak için psikolojik telkin aşamasında kilolu resimlerinizi evinize ve ofisinize asarak görünümünüzün iyileşmesi gerektiğini sık sık görerek ve arkadaşlarınızla paylaşarak hazırlanabilirsiniz.
Kilo vermeye motive olmak beraberinde spor yapmayı getirebilir. Hayatınızın daha hareketli olmasını ilke edinebilirsiniz. Evde bir spor aletiyle çalışmaya başlayabilirsiniz.
Kilo vermek için psikolojik destek
Kilo vermek için psikolojik destek alabilirsiniz. Özellikle kilo takıntısı psikoloji içerisinde olup olmadığınızın uzman psikolog ve psikiyatrlar tarafından değerlendirilmesi gerekiyor.
Çünkü bazen kilo takıntısı psikoloji aslında kilo verme gereği olmayan, boy kilo oranı ideal ölçülerde olan insanlarda bile bu durumu görebiliyoruz.
Kilo verme psikolojisi nasıl olmalı?
Diyet bir süreçtir. İnişleri ve çıkışları olabilir. O halde kilo verme psikolojisi nasıl olmalı? Kendinizi çok sıkı kurallara bağlayarak boğmayın. İpin ucunu bırakarak da emeklerinizi boşa harcamayın. Mücadeleci olun, hedef koyun, koyduğunuz hedefe engellere rağmen ulaşmanın yollarını arayın. Sakın hedeften vazgeçmeyin. Muhtaç olduğunuz güç içinizdeki vücudunuzla barışma ve bu barışmanın size sağlayacağı olumlu enerjide gizli. Kendinize güvenin ve başarıya kilitlenin.
Diyet kısa süreli bir besin dengelemesi veya azaltılması şeklinde yapıldığında sonuçları da doğal olarak geçici, kısa süreli oluyor. Diyet programınızı belirlerken diyetisyeninize mutlaka neyi sevip sevmediğinizi, hangi yiyeceklere karşı zaafınızın olduğunu mutlaka bildirin. Yapamayacağınız bir diyet programına başlamayın. Kendinizi ne kadar zorlasanız da yaşam biçimi haline getiremeyeceğiniz bir diyete ve beslenme düzenine karar vermeyin. Bu konuda ünlü bir örnek vermek istiyorum. Ülkemizin Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kilolu ve sporu sevmeyen bir insan olarak biliniyor. Onun bir dönem doktorluğunu yapan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu konuda “Kendisini az yemek yemeye veya çok spora zorlamayan bir beslenme programı düzenlediklerini, bu sayede yıllardır Sayın Cumhurbaşkanının sağlığını başarıyla koruduğunu” belirtiyor. Herkes için aynı durum geçerli. Hızlı kilo vermek, verilen kiloları koruyamamak vücut dengelerini bozuyor.
Psikolojik olarak yemek yemek!
Sürekli biçimde psikolojik olarak yemek yemek takıntısı duygusal yeme bozukluğu olabilir. Duygusal yeme, bir kişinin yiyecekleri olumsuz duygu ve düşüncelerle kontrol etme, izleme ve baş etme çabası olarak kullandığı zamandır. Duygusal yeme tipik olarak aşırı yeme ile sonuçlandığından, genellikle zayıf benlik saygısına, istenmeyen kilo alımına ve obeziteye yol açabilir. Duygusal yeme alışkanlıklarını kendinizde tanırsanız, tedavi bunu aşmanıza yardımcı olabilir.
Bu durum psikolojik kilo alma olarak da değerlendirilebiliyor. Zayıflamak için psikolojik hazırlık ne kadar önemliyse bazen kilo verememenin psikolojik nedenleri arasında yeme bozuklukları bulunabiliyor.
Diyete başlamadan önce yapılması gerekenler arasında mümkünse bir psikolog diyetisyenden profesyonel destek alınabilir. Psikolog diyetisyen bulamam diyorsanız psikolojik zayıflama teknikleri için psikolojik olarak zayıflamaya hazırlık sürecini bu yazıda verdiğimiz bilgileri kullanarak kendiniz yapabilirsiniz.
Diyet psikolojisine girmek uzun vadeli düşünmeyi gerektirir
Geçici diyetler kısa süreli kilo kaybını desteklemede etkili olurken araştırmalar 2007 yılında tüm diyet yapanların üçte iki ile üçte birinin başlangıçta kaybettiklerinden daha fazla kilo aldığını bulmuşlardır!
Kilolu insanların psikolojisi çok hızlı sonuç alma çabasını beraberinde getiriyor. Bu durum özellikle kilolu bayan psikolojisi içerisinde olanların aceleci davranmalarına, diyet psikolojisinden kurtulmak yerine tam aksi sonuçlarla karşılaşabiliyorlar.
Kilo vermek ve saklamak için planınızı geçici kısıtlamalar yerine yaşam tarzı değişiklikleri açısından düşünün. Önümüzdeki birkaç gün ve haftalar boyunca uygulayacağınız kısıtlamalar yerine önümüzdeki birkaç ay ve yıl boyunca yapacağınız sürdürülebilir seçimlere odaklanın.
Psikolojik destek nasıl verilir?
Zayıflamak için psikolojik hazırlık süreci profesyonel uzmanların yönlendirmesiyle ve eğer bir yeme bozukluğu gibi tedavi gerektiren durum varsa üzerine gidilmesiyle sürdürülebilir.
Kilo vermek için psikolojik hazırlık kendi çabanız yanında zayıflamada psikolojik destek alarak gerçekleştirilebilir.
Zayıflamak için psikolojik öneriler
Zaman zaman ödüllendirmeleri planlamak, kilo verme başarısı şansınızı arttırmanın başka bir yoludur. Hedeflerinizi planlarken, dönüm noktası hedefleriniz için küçük ödüller ve nihai hedefiniz için daha büyük bir ödülün ana hatlarını çizme çabasına girin. Zayıflamak için psikolojik öneriler arasında ödül koyma önemli bir yöntemdir.
Hedef büyüklüğünüzde kıyafet satın almak, hedeflerinizin fiziksel bir hatırlatıcısı olacaktır ve bunları kazanmaya gittikçe yaklaştıkça sizi olumlu tutacaktır. Maddi ödüller ayrıca, hedefleriniz ve başarılarınız hakkında herkesin konuşması için bir neden sunar.
Psikolojik zayıflama kilo verebilmenin temelidir. Psikolojik olarak nasıl zayıflanır diyete hazırlık zayıflama psikolojisi içerisinde ele alınmalıdır. Eğer psikolojik zayıflama hastalığı varsa mutlaka bir uzmandan destek almak gerekir.
Zayıflamaya psikolojik hazırlık
Psikolojik olarak kilo vermek hazırlık süreci aşamaları şunlar olabilir:
- Kilo verme hedefleri koyun
- Fitness ile artık tanışın!
- Kişisel egzersiz ve fitness antrenörü edinin
- Kilo verme çizelgesi hazırlayın
- Motive edici ödüller koyun
- Zayıflama psikoloji içerisine girdiğinizde kendinize inanın
- Kilo verenler arasında bir arkadaş grubu kurarak durumunuzu ve başarılarınızı paylaşın