Diyet yapmak istiyorum !

Kategori: Diyetisyen - 51.527Yorum Yazın
Diyet yapmak istiyorum !

Neden kilo alırız?

Diyet modern hayatın vazgeçilmez bir kavramı oldu. Oysa bundan 100 sene önce diyet kavramı belki de hiç yoktu. Aynı şekilde obez veya obezite kavramları da hayatımıza modern yaşamla birlikte girdi. Kilo vermek için önce neden kilo aldığımızı iyi anlamalıyız.

Diyet nedir? Diyet ne demek? Bu kavram kilo kontrolü veya kilo kaybı amacıyla beslenme biçiminde bilinçli olarak yapılan düzenlemeler ve programlardır. Eskiler perhiz kelimesini kullanırdı. Diyet ve perhiz çoğunlukla birlikte kullanılmıyor artık. Perhiz orucu tabiri vardı, artık ona da diyet orucu deniyor. Günümüzde perhiz daha çok sağlık amaçlı gıda kısıtlaması, yasak gıdalar karşılığı olarak kullanılıyor. Bir de rejim olarak ifade edilirdi zayıflama kavramı. Zayıflamak için yemek içmek konusunda kendine kısıtlamalar getirenler rejim yapıyorum diye tarif ederlerdi içinde bulundukları durumu. Zayıflama rejimi dendiği de olurdu. En etkili diyet listesi kişiye göre değişir. Aşağıda en etkili zayıflama listesi olarak seçebileceğiniz onlarca öneriyi bulabilirsiniz.

Kilo vermenin basit matematiği

Vücuda giren kalori miktarı-yaktığımız kalori= Aldığımız kilolar. Eğer aldığımız kalori miktarını yakacak bir aktiviteye veya metabolizmaya sahip değilsek kilo almak kaçınılmaz. Bu noktada denklemin diğer tarafı devreye giriyor. Aldığımız kalori miktarını azaltmak yani diyet yapmak. İngilizce diet veya weight loss olarak tanımlanan kilo kaybı veya daha az kalori alma tutumu. İşin özü yağ depolamak yerine yağ yakmak. Vücuttaki yağı yakmak ve yağlardan kurtulmak için harcanan çabayı göz önüne getirdiğimizde yağ depolamamak için sağlıklı beslenmek ve hareketli yaşam çok daha kolay.

diyet-diet-diet listesi-diyet yemekleri-diyet arkadaşım-kalori-sağlıklı beslenme-kilo vermek-zayıflama-hızlı zayıflama-diyet programı-sok diyet-goji diyet
Diyet listesi hazırlarken umutsuz olmayın. Sonuç mükemmel olabilir.

Kilo almanın matematiğini kavrayabilirsek doğal zayıflama ve kilo vermeyi de kolaylaştırabiliriz. İki yolumuz var. Ya harcayabileceğimiz kadar kalorilik kısıtlı, kontrollü beslenme yapacağız ya da aldığımız kaloriyi yakacak şekilde spor yapmak, aktivite yapacağız. Daha basit ifadeyle kilo vermenin sihirli formülü Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun ifadesiyle yediğimizin yarısını yiyeceğiz, fiziksel aktivitemizi iki kat artıracağız. Aklımızdan makarna kilo aldırır mı sorusunu çıkarmanın zamanıdır artık.

Kilo almanın nedenleri

Kilo almak pek çok nedene bağlı olabilir. Bu nedenlerin bir bölümü kontrol edilebilir. Kilo aldıran nedenlerin bir bölümü ise elimizde olmayan, bizim dışımızda gelişmiş durumlardır. İşte bize kilo aldıran durumlar.

  • Hormon bozuklukları. İnsülin yüksekliği, tiroid bezi yetmezliği, böbrek üstü bezinin aşırı çalışması kilo almaya sebep olabilir.
  • Yaşam tarzı. Hareketsiz yaşam, az yürümek, mobilitenin artması kilo alma sebepleri arasında yer alıyor.
  • Kültür. Türk kültürü yemek yememeyi ayıp sayıyor. ‘Allah’ını seversen ye, onu da ye, bunu da ye’ gibi ısrarlar, akşam misafirliklerinde aşırı, çok çeşitli ve ağır hamur ile etli yemeklerin tüketilmesi, üstüne tatlı yenmesi kilo olarak vücudunuza yatıya gelen misafir etkisi yapıyor.
  • Dönemsel kilo alma riski. Bazı dönemler kilo almaya yatkınlık oluşturur.
  1. Gebelik
  2. Beş ile yedi yaş arası
  3. Ergenlik dönemi
  4. Kilo verme dönemi sonrası gelen yeniden kilo alma atağı
  5. Erken erişkinlik dönemi (25-35 yaş)
  6. Menopoz
  7. Sigara bırakma sonrası dönem
  • Kilo aldıran psikolojik etkenler. Evlilik sorunları, geçim zorluğu, erken yaşta anne veya baba kaybı, alkoliklik düzeyinde alkol tüketimi, depresyon, göç etmek, gece çalışmak kilo aldıran psikolojik nedenler arasında sayılabilir.
  • Fast food beslenme tarzı. Hızlı ve yüksek kalorili gıdalar, karbonhidrat ağırlıklı dengesiz beslenme kilo artışını tetikleyebiliyor.
  • Stress hem vücudun hormon salgı düzeyini bozuyor hem de yemek yeme alışkanlıklarını etkiliyor. Stresli insanlar daha çok ve daha yüksek kalorili gıdalara yöneliyor.
  • Gıda endüstrisi. Güncel gıda endüstrisi tuz ve şeker ihtiyacının ötesinde ve bağımlılık yapacak şekilde formüle edilmiş gıdalarla bizi şişmanlatıyor.
  • Genetik miras. Yapılan araştırmalar aileden aldığımız genlerin kilo almada etkili olduğunu ortaya koyuyor. Yani kilolu anne babanın çocuklarıysak bizim de kilolu olma riskimiz daha yüksek.
  • Kullanılan ilaçlar. Depresyon ilaçları, kortizon, doğum kontrol hapları, tansiyon ilaçları, insülin tedavisi, epilepsi ilaçları, antihistaminik grubu ilaçlar hastalıkları tedavi ederken yan etki olarak kilo alınmasına sebep olabiliyor.
  • Yaşla birlikte gelen kilo artışı. Bunun nedeni pankreas bezinden salgılanan insülin ile böbreküstü bezinden salgılanan kortizol isimli hormonların artışıdır.
  • Uzun süre aç kalmak. Yemek aralarını gerekenden uzak tutmak. Bu durum birden ve aniden çok yemek yeme, aşırı yemek yeme durumuna yol açıyor.

NASIL KİLO VERİLİR? ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ

Kilo nasıl verilir? Kilo vermenin sırları nelerdir? Kilo programı nasıl yapılır? Form tutmak ve formda kalmak için ne yapmalı? Bu soruların tek bir cevabı yok. Nasıl kilo verilir sorusunun en doğru cevabı yaşam ve beslenme biçimimizi değiştirerek olabilir. Kilo vermek için diyet programı uygulamak, egzersiz hareketleri yapmak, hareketli bir yaşama geçmek, sağlıklı beslenme düzenini uygulamak gerekiyor. Sağlıklı zayıflama her zaman doğal zayıflamadır. En çok istenilen kilo verme durumu ise aç kalmadan zayıflama, aç kalmadan kilo vermektir. Bazı durumlarda ise zayıflama teknikleri ve zayıflama cerrahisinin devreye girmesi gerekebilir. Mide küçültme ameliyatı zayıflama cerrahisi içerisinde son zamanlarda popüler bir uygulama.

Zayıflama yöntemleri;

VÜCUT KİTLE ENDEKSİ

Vücut kitle endeksi nedir? Diğer bir ifadeyle beden kitle endeksi nedir? Vücut kitle indeksi nasıl hesaplanır? Vücut ağırlığının kilogram cinsinden, boy uzunluğunun ise metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. Boy kilo endeksi olarak da bilinen bu parametreyi formül olarak isterseniz:

Boy çarpımı = Boy uzunluğu (Metre) x Boy uzunluğu (Metre)

Vücut Kitle indeksi= Vücut kilosu (Kilogram)/Boy çarpımı

Beden kitle indeksi ne işe yarar?

Beden kitle indeksi normal kilonuzu, olması gereken kilonuzu, ideal kilonuzu belirlemeye yarar. Ayrıca vücut ağırlığının normal sınırların dışına çıkması beraberinde şeker, diyabet, kalp, damar tıkanıklığı, yüksek tansiyon gibi bazı hastalıkların habercisidir.

Beden kitle endeksi ne demek?

Beden Kitle İndeksinizAğırlık Kategoriniz
18,5 ve altıÇok zayıf
18,5-24,9 arasıNormal kilo
24,9-29,9 arasıHafif kilolu
29,9-34,9 arasıKilolu
34,9-44,9Fazla kilolu
44,9-49,9Obez
49,9 ve üstüAşırı obez

Beden kitle indeksi sonuçlarına göre kilolu ve üzerinde bir aşamada iseniz acilen önlem almanız gerekiyor. Sitemizi takip ederek kilo kontrolü ve zayıflama , sağlıklı kilo verme, sağlıklı kilo kaybı konularında destek alabilirsiniz.

İdeal kilo nedir?

İdeal kilonuz kaç? İdeal kilo nedir? İdeal kilo nasıl hesaplanır? Bu konunun detayını uzman bir görüşten alıyoruz. Prof. Dr. Metin Özata’ya göre bir kişinin şişman olup olmadığı iki kritere göre hesaplanıyor. Bu kriterler;

  • Ağırlığın ideal kilodan % 120’den fazla olması,
  • Vücut kitle indeksinin 30 kg/m2’den fazla olmasıdır.
İdeal kilo formülü

İdeal kilonuz kaç? İdeal kilo nedir?

İdeal kilo=Boy-100-[(boy-150/4)]

Bu formülle bulduğunuz rakam sizin ideal kilonuzu gösterir. Bu kilodan çok uzakta olabilirsiniz. Sakın panik yapmayın. Hemen kilo kontrolü ve zayıflama diyeti konusunda çalışmalara başlayın. Sitemizde yüzlerce öneri içerisinden mutlaka size uygun olanını bulabilirsiniz.

DiYET ÖNCESİ

Zayıflama programına başlamadan önce bazı hazırlıkların yapılması gerekiyor. Öncelikle psikolojik olarak kilo vermeye hazırlanmak öneriliyor. Başarı kendinizi psikolojik olarak kilo vermeye hazırlamanıza bağlıdır. İkinci olarak sağlığınızın diyet listelerini uygulamaya imkân vermesi gerekiyor. Bazı hastalar kilo vermemelidir. Doktor kontrolü ve onayı olmadan kilo vermeye başlanılmamalıdır. Son olarak kilo verme öncesi bünye olarak hazırlanmak için bazı testleri yaptırmak gerekiyor.

Diyet öncesi yaptırılacak testleri öğrenmek için Zayıflama öncesi 7 test linkine tıklayın.

DİYET PSİKOLOJİSİ

Diyet yapmak istiyorum diyorsunuz fakat başladığınız zayıflama programları hep yarım mı kalıyor? Diyete psikolojik hazırlık için yapmanız gereken hazırlıkları madde madde incelemeden zayıflama programı uygulamayın. Aslında diyetkolik bir milletiz. Bizi diyetkolik yapan ise sürekli arkadaş tavsiyesi veya diyet kitabı üzerinden kendi kendimize karar vererek başlamamız. Hazırlık yapmadan, uzman doktor, diyetisyen veya sitelerden destek almadan, diyet arkadaşım diyebileceğiniz bir grup oluşturmadan yapılan diyet listesi ve diyet uygulamaları çoğunlukla başarısız sonuçlanıyor. Çünkü pek çok zayıflama menüsü ve programı yeterli hazırlık yapılmadığı için yarım bırakılıyor. Verilen emekler boşa gittiği gibi vücudun metabolizması bozulduğu için umulanın aksine kilo artışıyla karşılaşılabiliyor. Zayıflama öncesi hangi psikolojik hazırlıklar yapılmalı?

  • Yeni bir yaşam şekline başlayacağınızı ve bu yaşam şeklinin sizi sadece kilo yönünden değil birçok yönden değiştireceğini içselleştirin.
  • Neden kilo vermek istiyorsunuz? Bu soruya en doğru cevabı bulun. Belki de kilo verme ihtiyacınız yok. Kilo verme ihtiyacınızı doğru belirleyin, kilo vermek istediğinizden emin olun.
  • Kilo vermek yapmak eziyet çekmek değildir. Birkaç hafta eziyet, zorluk çekerek ömür boyu fit olmak hakkına sahip kalınmaz! Zayıflama programı ve sonrasında dengeli beslenme bir bütündür. Yaşam şekli bir bütündür.
  • Umutlu olun. Umutsuzluğa kapılarak işe başlamayın. Ben zaten kilo veremem, su içsem yarıyor, yarım bırakırım gibi bahaneleri arkada bırakarak başlayın.
  • Kendinizi başkaları ile kıyaslamayın. Her bireyin metabolizması farklı çalışır. Dolayısı ile her kişinin zayıflama periyodu kendisine özeldir. Bir grup kurarak kilo verme programına başlıyorsanız şunu bilin ki herkes farklı zamanlarda ve farklı miktarlarda zayıflayacaktır. Grubun bir kısmı ise diyet başarısızlığı yaşayacaktır.
  • Asla pes etmeyin! Büyük başarıları kazananların tek bir ortak özelliği vardır. Pes etmemeleri, çok yüksek azim sergilemeleri. Bu azmi ve çabayı sergilemeyecek iseniz hiç başlamamak daha iyidir.
  • Başkalarının moralinizi bozmasına izin vermeyin. Bildiğiniz doğrulardan vazgeçmeyin. Gelen eleştiri, olumsuz görüş ve yıldırma taktiklerine karşı direnç gösterin.
  • Diyet günlükleri okuyarak önceden bilgi sahibi olabilirsiniz. Başkalarının diyet hikayesini takip ederek zayıflamada yaşanabilecek sıkıntıları bilerek daha dirençli bir ruh haliyle diyete başlayabilirsiniz.

Kısaca kilo vermek beyinde başlar.

DİYET LİSTESİ (BİRİ MUTLAKA SİZİN İÇİN)

Diyet yöntemleri veya diyet çeşitleri neredeyse sonsuzdur. Kişiye özel diyet listeleri her metabolizmaya ve her profile göre değişiyor. Zayıflama programı yaparken amaçlarınıza, beklentilerinize yani size özel diyet için uygun olanı seçebilirsiniz. Adeta kendinizi kilo verme programı seçme makinası, diyetmatik gibi konumlandırın. Aşağıda yer alan listeleri sitemizden takip edebilirsiniz. Sayıları yüzleri bulan diyet menüleri arasından, size sunduğumuz önerileri içinden seçim yapabilirsiniz.

  1. Ülke bölge diyetleri
  • Amerikan diyeti (Tıklayın)
  • İsveç diyeti
  • İngiliz diyeti
  • Akdeniz diyeti
  • Rus diyeti

    2. Ağırlıklı yer verilen gıda ile ilgili diyetler

  • Elma diyeti
  • Simit diyeti
  • Dondurma diyeti
  • Meyve diyeti
  • Meyve suyu diyeti
  • Limonata diyeti
  • Çikolata diyeti
  • Çorba diyeti
  • Yumurta diyeti
  • Protein diyeti
  • Havuç diyeti
  • Lahana diyeti
  • Tarçın diyeti
  • Makarna diyeti
  • Karbonhidrat diyeti
  • Karpuz diyeti
  • Kiraz diyeti
  • Yeşil erik diyeti (Tıklayın)
  • Lahana çorbası diyeti
  • Su diyeti
  • Patates diyeti (tıklayın)
  • Pirinç lapası diyeti
  • Leblebi diyeti
  • Yoğurt diyeti
  • Süt diyeti
  • Sarımsak diyeti
  • Ayran diyeti
  • Turşu diyeti
  • Sebze diyeti
  • Ekmek diyeti
  • Vejeteryan diyeti
  • Hurma diyeti
  • Türk kahvesi diyeti
  • Limon diyeti
  • Yulaf ezmesi diyeti
  • Karabuğday diyeti
  • Goji diyet (Goji Berry diyeti) Kurt üzümü
  • Garcinia Cambogia

        3. Sağlık sorunu ile ilgili diyetler

  • Kabızlık diyeti
  • Detoks diyeti
  • Metabolizma hızlandırıcı diyet
  • Hipoglisemi diyeti
  • Kolonoskopi diyeti
  • Gizli şeker diyeti
  • Gastrit diyeti
  • Diyabet diyeti
  • Yüksek Tansiyon diyeti

bursa escort bayan

  • 4. Ünlü ve Popüler Diyetler
  • Dukan diyeti (Dukan diet)
  • Alkali diyeti
  • Karatay diyeti (Canan Karatay diyet listesi)
  • Omni diyeti
  • Mehmet Öz diyeti
  • Taş Devri diyeti
  • Hollywood diyeti
  • Ender Saraç diyeti (Diyet listesi Ender Saraç)
  • Taylan Kümeli diyeti
  • Selahattin Dönmez diyeti
  • Murat Topaloğlu diyeti
  • Dilara Koçak diyeti (Dilara Koçak diyet listesi)
  • Gürkan Kubilay diyeti (Gürkan Kubilay diyet listesi)
  • Atkins diyeti
  • Ayça Kaya diyeti
  • Dash diyeti
  • Şeyda Coşkun diyeti
  • Kuşhan diyeti
  • Amerikan Kalp Vakfı diyeti
  • Ketojenik diyet
  • Pritikin diyeti
  • Haluk saçaklı diyeti
  • İbrahim Saraçoğlu diyeti
  • Özlem sert Aydın
  • Scarsdale diyeti
  • Montignac diyeti
  • Zone diyeti
  • Mayo Clinic diet
  • South Beach diyeti

     5. Bölgesel Zayıflama Diyetleri

  • Basen eritme diyeti
  • Göbek eriten diyet, göbek eritme diyeti
  • Kalça eriten diyet
  • Selülit diyeti

      6. Kronolojik Dönemsel Diyetler

  • Yaz diyeti
  • Kış diyeti
  • Bahar diyeti
  • Ramazan diyeti
  • Kurban bayramı diyeti
  • Hamilelik diyeti, hamilelikte diyet
  • Düğün diyeti
  • Dolunay diyeti

     7. Kalori diyetleri (Kalori diyeti)

  • 1500 kalorilik diyet
  • 1000 kalorilik diyet
  • 1400 kalorilik diyet
  • 2200 kalorilik diyet
  • 1000 kalorilik diyet
  • 900 kalorilik diyet
  • 800 kalorilik diyet
  • 500 kalorilik diyet
  • 1800 kalorilik diyet

      8. Şok diyetler

  • 1 ayda 8 kilo verdiren diyet
  • 1 ayda 15 kilo verdiren diyet
  • 1 ayda 6 kilo verdiren diyet
  • 2 haftada 4 kilo verdiren diyet
  • 1 ayda 10 kilo verdiren diyet
  • 1 ayda 5 kilo verdiren diyet
  • 1 haftada 3 kilo verdiren diyet
  • 2 günlük şok diyet
  • 3 günlük şok diyet
  • 5 günlük şok diyet
  • 1 haftada 7 kilo verdiren diyet
  • 1 haftada 5 kilo verdiren diyet (Tıklayın)
  • 5 günde 5 kilo verdiren diyet
  • Kolay diyet listesi, diyet listesi kolay

      9. Ünlülerin Diyet Listeleri (Kilo veren ünlüler)

  • Sibel Can diyeti
  • Ebru Şallı diyeti
  • Beyonce diyeti
  • Banu Kazanç Hürrem diyeti
  • Ceyda Düvenci diyeti
  • Zerrin Özer diyeti
  • Tarkan diyeti
  • Seda Sayan diyeti
  • Gülben Ergen diyeti
  • Sharon Stone diyeti

     10. Yaş, meslek ve cinsiyetle ilgili diyetler

  • Çocuk diyeti
  • Öğrenci diyeti
  • Erkek diyeti
  • Kadın diyeti
  • Ergenlik diyeti
  • 40 yaş diyeti
  • 45 yaş diyeti
  • 50 yaş diyeti
  • Manken diyeti

     11. Kan grubuna göre diyetler

  • A kan grubu diyeti
  • O kan grubu diyeti
  • B kan grubu diyeti
  • AB kan grubu diyeti

     12.Burçlara göre diyet

  • Koç burcu diyeti
  • Boğa burcu diyeti
  • İkizler burcu diyeti
  • Yengeç burcu
  • Aslan burcu
  • Başak burcu
  • Terazi burcu
  • Akrep burcu
  • Yay burcu
  • Oğlak burcu diyeti
  • Kova burcu diyeti
  • Balık burcu diyeti

     13.Cinsiyete göre diyet listesi

  • Diyet listesi bayan
  • Diyet listesi erkek

DİYETİSYEN

Diyetisyen nedir? Diyetisyen ne demek? Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden dört yıllık en az lisans düzeyinde mezun uzmanlara diyetisyen denir. Diyetisyen hastalara beslenme programları, diyet listesi hazırlayan onların kilo kontrolünü sağlayan, sağlık ve yaşam kalitelerini artıran meslektir.

Diyetisyen ve diyetisyenlik ile ilgili bilgileri Diyetisyene sorun yazımızdan öğrenebilirsiniz. Bu yazıda,

  • Diyetisyen nedir? Diyet uzmanı nedir?
  • Diyet doktoru nedir?
  • Diyetisyen görevleri
  • Diyetisyen nasıl olunur?
  • Diyet tablosu nasıl hazırlanır?
  • En iyi diyetisyenler
  • Diyetisyen ücretleri
  • Diyetisyen tavsiyeleri,
  • Diyet formülleri, diyet tarifleri
  • Diyetisyenlerin zayıflama sırları
  • Ünlü diyetisyenler konularını da bulabilirsiniz.

DİYET YEMEKLERİ

Zayıflamak isteyenlerin en zorlandıkları konu az kalorili doyurucu yemek tarifleridir. Diyet yemekleri tarifleri konusunda diyetforever sitesi adeta bir deryadır. Onlarca diyet yemek tarifine sitemiz üzerinden ulaşabiliyorsunuz.

ZAYIFLAMA ÜRÜNLERİ

Zayıflama ürünleri veya diyet ürünleri arasında işlevsel ve etkili sonuçlar doğuranlar olduğu gibi sadece ticari kaygılarla piyasaya sürülen ürünler de var. Zayıflama ürünleri konusundaki kafa karışıklığına son ver! Bu yazıda;

  • Zayıflama eşofmanı
  • Zayıflama kemeri
  • Zayıflama taytı
  • Zayıflama korsesi
  • Zayıflama kampı
  • Zayıflama iğnesi
  • Zayıflama hapları (Diyet hapları, diyet ilaçları örneğin Cialis hapı vb. gibi)
  • Zayıflama iksiri
  • Zayıflama çayı
  • Diyet cips
  • Diyet su
  • Diyet tuz
  • Diyet un
  • Zayıflama ve diyet lifi
  • Zayıflama aletleri
  • Zayıflama bantları
  • Zayıflama içecekleri (Diyet çayları, diet juices vb. dahil.)
  • Zayıflatan masaj aletleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

KALORİ CETVELİ

Kalori veya kaç kalori zayıflamak ve kilo vermek isteyenlerin en sık kullandığı kelimeler. Nedir kalori? Kalori nedir? kalori besinlerin dokular içerisinde yanarak vücudun sıcaklık ve erkesini sağlama değerlerini ölçmek için kullanılan bir birim.

“100 gram muz, yaklaşık 88,7 kcal (kilokalori) kalori verir” ifadesinde anlamını bulan kaloriyi daha iyi anlamak için şu detayı bilmek gerekiyor. Bir kalori dediğimizde aslında 1000 kalori (1000 cal) demek istiyoruz. 1 kcal 1000 cal’a eşittir. 70 kalori dediğimizde 70 kcal (kilokalori) değeri olan 70.000 kalorilik bir besinden bahsediyoruz. Yapılan hesaplamalara göre,

1 gr. Karbonhidrat = 4 kalori (kcal)

1 gr. Protein = 4 kalori (kcal)

1 gr. Yağ = 9 kalori (kcal) değerine sahiptir.

Hangi besin kaç kalori, hangi egzersiz hareketi kaç kalori harcatıyor gibi soruları Kalori Cetveli yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Bu yazıda,

  • Zeytinyağı kaç kalori
  • Elma kaç kalori
  • Armut kaç kalori
  • Muz kaç kalori
  • Nar kaç kalori
  • Ceviz kaç kalori
  • Cacık kaç kalori
  • Çiğköfte kaç kalori
  • Ciğer kaç kalori
  • Cornetto kaç kalori
  • Domates kaç kalori
  • Dondurma kaç kalori
  • Dut kaç kalori
  • Makarna kaç kalori
  • Pizza kaç kalori
  • Simit kaç kalori
  • Ekmek kaç kalori
  • Fındık kaç kalori
  • Fıstık kaç kalori
  • Fasulye kaç kalori
  • Fanta kaç kalori
  • Fava kaç kalori

Ne kaç kalori?

  • Frigola kaç kalori
  • Frappe kaç kalori
  • Kiraz kaç kalori
  • Pide kaç kalori
  • Lolipop kaç kalori
  • Lagos kaç kalori
  • Lahmacun kaç kalori
  • Mantı kaç kalori
  • Mandalina kaç kalori
  • Menemen kaç kalori
  • Mısır kaç kalori
  • Mantar kaç kalori
  • Magnum kaç kalori
  • Marul kaç kalori
  • Nescafe kaç kalori
  • Omlet kaç kalori
  • Poğaça kaç kalori
  • Pilav kaç kalori
  • Portakal kaç kalori
  • Pizza kaç kalori
  • Peynir kaç kalori
  • Patates kaç kalori
  • Puding kaç kalori
  • Pekmez kaç kalori
  • Quinoa kaç kalori
  • Qrecka kaç kalori
  • Rakı kaç kalori
  • Revani kaç kalori
  • Red Bull kaç kalori
  • Reçel kaç kalori
  • Roka kaç kalori
  • Rondo kaç kalori
  • Rulokat kaç kalori
  • Salatalık kaç kalori
  • Sütlaç kaç kalori
  • Sucuk kaç kalori
  • Salep kaç kalori
  • Çekirdek kaç kalori
  • Kayısı kaç kalori
  • Tost kaç kalori
  • Tavuk kaç kalori
  • Turşu kaç kalori
  • Un kaç kalori
  • Uskumru kaç kalori
  • Üzüm kaç kalori
  • Viski kaç kalori
  • Şarap kaç kalori
  • Waffle kaç kalori
  • Whopper kaç kalori
  • Wasa kaç kalori
  • Wrap kaç kalori

Kalori hesaplama yöntemini öğrenerek aldığınız kalori miktarına dikkat edebilirsiniz. Böylece fit olmak, fit vücut sahibi olmak, diyet yapmadan zayıflama ve zayıf kalmak mümkün olabilir.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!

YORUM YAZIN