Canan Karatay lahmacun ye, zayıfla!

Canan Karatay lahmacun konusundaki çıkışıyla büyük ilgi topluyor. Öyle ki karaciğer yağlanması olmayanlar için lahmacun ve lavaş önermesi özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye genelinde büyük sevinç yarattı! Lahmacun sever bir millet olarak Canan Karatay lahmacun yorumuyla büyük mutluluk yaşıyoruz. Canan Karatay diyetinde yer alan Karatay lahmacun tarifi, lahmacun kalori değerleri, Canan Karatay beslenme önerileri için yazının devamını okuyabilirsiniz.
Canan Karatay lahmacun yiyin!
Canan Karatay beslenme önerileriyle büyük ilgi görüyor. Canan Hocanın ekmek yemeyi kesin önerisi yanında ekmek yerine yenilebilecek alternatifleri gündeme taşıdı. Canan Karatay beslenme önerilerine lahmacun eklendi.
İşte Canan Karatay beslenme önerisi ve lahmacun ile ilgili önerileri! “Lahmacun incedir ve mayasızdır, az miktar yenilebilir. Eti protein, soğanı, maydanozu sebze yani vitamindir. Bir de yanında ayran vardır. Muhteşem bir besin kaynağıdır. Kebaplar da ekmeksiz yenilebilir. “
Canan Karatay diyeti
Yerli ve milli olması nedeniyle Canan Karatay diyeti pek çok takipçi tarafından uygulanıyor. Canan Karatay diyeti temel olarak şekeri azaltmayı öngörüyor. Bu amaçla ekmek yasaklanıyor. Ekmek yerine Canan Karatay lahmacun yiyin önerisinde bulunuyor.
Canan Karatay lahmacun en sağlıklı besindir diyerek özetliyor konuyu. Özellikle mevsiminde maydanoz, domates ve biberle yapılan lahmacun Canan Karatay yemekleri arasında yer alıyor. Bu sağlıklı beslenme önerisi Canan Karatay yemekleri arasında verilen tarifle yapılabilir.
Karatay lahmacun tarifi
Canan Karatay ekmek yerine lahmacun ve lavaş yenilebileceğini belirtiyor. Elbette bir noktaya dikkat çekiyor ki buğdayın genetiği değiştirilmemiş olması ve bu undan lahmacun yapılması gerekiyor. Beyaz unla yapılacak lahmacunun tıpkı ekmek gibi zararlı olabileceğine dikkat çekiyor.
Canan Karatay lahmacun tarifi
Canan Karatay lahmacun tarifi için gerekli malzemeler:
- Yarım kilo domates
- Yarım kilo kıyma
- Yarım kilo kuru soğan
- Bir demet maydanoz
- Limon, pul biber, isot, kayatuzu, karabiber
Canan Karatay diyeti lahmacun yapımı
Canan Karatay yemek tarifleri arasında yer alan lahmacun yapımı için domates, soğan, maydanozu yıkayıp doğrayın. Daha sonra kıyma ile karıştırın. Baharatları ekleyin ve tüm harcı iyice harmanlayın. Harcı yoğurduktan sonra ince hamur açan bir fırına götürebilirsiniz. Özellikle pişirme sıcaklığı ve kıvamı önemlidir. Şöyle ki en iyi lahmacun hamur gibi yumuşak değil bir kenarları kıtırlı, ortaya doğru daha gevrek bir pişirme kıvamı uygundur.
Lahmacun kalori
Lahmacun kalori bakımından orta düzeyde bir besindir. 120 gram ağırlığında orta boy bir lahmacun kalori değeri 177 kcal olmaktadır.
150 gram ağırlığındaki 1 lahmacun kaç kalori diye merak ediyorsanız 221 kcal’dir. 80 gram küçük porsiyon lahmacun kalori değeri 118 kcal’dir.
Lahmacun kilo aldırır mı Canan Karatay
Lahmacun kilo aldırır mı Canan Karatay tarafından yapılan değerlendirmelerde fazla tüketilmemesi şartıyla sağlıklı olup kilo aldırmaz. Öyle ki Canan Karatay lahmacun en sağlıklı besindir tespitinde bulunuyor.
Canan Karatay’dan aganigi tavsiyeler!
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay açıklamalarıyla yine olay oldu. Karatay’ın yeni önerisi fındık yenilmesi. Karatay, fındık yiyen şeker hastası olmaz diyor. Canan Karatay, Karatay Diyeti olarak bilinen diyet programıyla önemli bir üne sahiptir.
Karatay fındığın faydalarını şu sözlerle açıklıyor: “Fındık doğanın vitamin ve mineral kaynağıdır. Özellikle sınav öncesi çocuklara fındık yedirilmesini öneriyoruz. Çünkü fındık tüketildiğinde insanları zinde tutar. Ben her zaman söylüyorum, fındık fıstık çıtır çıtır, hem kan yapar hem ısıtır. Fındığın içerisinde demir, fosfor, magnezyum, omega 3 ve omega 6 vardır. Fındığın yağı da çok faydalıdır. Vatandaşlarımız yağlı olduğu için sakın yememezlik etmesin ya da çocuklarına yedirmemezlik etmesin. Mutlaka her fırsatta fındık tüketsin.”
Prof. Dr. Canan Karatay, fındığın diyet menülerinde de yer alması gerektiğini belirtiyor: “İstediğiniz gibi doyana kadar yiyebilirsiniz. Sabah kahvaltıda tüketilebilir. Peynirin yanına, ekmeğin yerine çok yakışır. Öğle yemeğinde etin yerine yenilebilir. Ara öğün yapanlar yoğurdun içerisine katarak yiyebilir. Gece yatmadan, 20.00’den önce de yenilirse çok güzel uyunur.”